STRUKTÚRA COOP BLOG

Tippek a vállalati bérszámfejtéshez

Előző cikkünkben végig néztük a legfontosabb intézkedéseket a sikeres bérszámfejtés érdekében, most pedig bemutatunk még pár olyan lehetőséget, amivel cége még eredményesebb lehet.

– Alkalmazzon olyan munkavállalót, aki járulék kezdeményben részesül, ezzel nem csak csökkented a kiadásaidat, de esélyt adsz olyan munkavállalóknak, akik hátrányban vannak a munkaerőpiacon ilyenek például a 3 vagy több gyermeket nevelő anyák, a megváltozott munkaképességű munkavállalók, a munkaerő piacra lépők (vagy azért mert a megelőző 275 napban maximum 92 napot dolgoztak, vagy anyasági ellátás után kívánnak újra munkába állni), nyugdíjas munkavállalók.

– Jó, ha a bérszámfejtő az aktuális kedvezményekkel és időszakra érvényes kedvezményekkel is időben tisztába van és tudja tájékoztatni a céget ezekről a lehetőségekről. Az elmúlt években a veszélyhelyzetre való tekintettel számos adó és járulékkedvezmény volt igénybevehető. Ha ezekről Ön mindig tájékoztatást kapott, akkor a bérszámfejtője odafigyelt a cége helyzetére és igyekezett optimalizálni kiadásait. Ha ilyen intézkedés nem is várható a jövőben, az álláskeresőkre a munkaügyi központoknál általában vannak aktív támogatások, melyek igénybevehetők, csak érdeklődni kell és munkaerő megtartással, bővítéssel kapcsolatos pályázatok is léteznek.

– Legyen tisztába a kedvezményekkel, illetve legyen olyan bárszámfejtő csapat ön mögött, akik megteszik ezt. Tudta például, hogy gyermek születése estén jelenleg 5 (2023. január után valószínűleg már 10) nap szabadág illeti meg az édesapákat, méghozzá úgy, hogy ezekre a napokra jutó bért és járulékot cége teljesen visszakapja?
Így úgy tud munkavállalójának kedvezni, hogy nem jár önnek semmilyen plusz költséggel.

Amennyiben kérdése merült fel vagy érdekli, hogy hogyan tudná cége bérszámfejtését optimalizálni forduljon a Struktúra Coop szakértő csapatához.
www.stuktura-coop.hu/berszamfejtes


VÁLASSZA SZAKÉRTŐ BÉRSZÁMFEJTŐ CSAPATUNKAT!


Kérjen ajánlatot!
https://struktura-coop.hu/berszamfejtes/