STRUKTÚRA COOP BLOG

Már az 1+1%-ról IS LEHET nyilatkozni - SZJA visszatérítés mellett

Idén is bárki dönthet úgy, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 %-át felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek, további 1 %-át pedig egy technikai számos vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ami idén a Nemzeti Tehetség Program. 

Fontos tisztázni, hogy az SZJA visszatérítés nem csökkenti az szja 1% felajánlás összegét, így támogatásunkkal továbbra is segíteni tudjuk a számunkra szimpatikus szervezeteket munkáját. A felajánlás csak néhány percet vesz igénybe, a támogatott szervezeteknek pedig óriási segítséget jelentenek.

A személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2023. május 22. éjfélig lehet nyilatkozni elektronikusan, papíralapon postán vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz. 
Az szja-bevallástól függetlenül, önálló nyilatkozatként a „22EGYSZA” lapon, vagy legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltőprogramjával lehet beadni.

A felajánlásokra jogosult, kedvezményezett civil szervezetek és vallási közösségek listája az alábbi oldalon érhető el:  https://nav.gov.hu/ado/szja1_1